TV

Home » TV

Van Halst groeit door zijn heldere uitleg uit tot een gerespecteerd voetbalanalist. In die hoedanigheid is hij op tv onder meer te zien bij RTL Voetbal, VI Oranje, Studio Voetbal en Eredivisie Live. In 2016 verbindt Van Halst zich aan de betaalzender Ziggo sport. Daar is hij één van de vaste voetbalanalisten.

Na zijn actieve loopbaan ontplooit Van Halst diverse activiteiten. Hij schrijft columns voor De Weekkrant, een landelijke uitgave van Wegener, geeft met enige regelmaat lezingen in het land en neemt zitting in sportpanels.

In 2003 treedt Van Halst bij FC Twente in dienst als commercieel medewerker. Twee jaar later krijgt hij de leiding over de afdeling commercie. In 2006 promoveert hij tot Manager Algemene Zaken. Tijdens zijn ‘ambtsperiode’ maakt de club uit Enschede een spectaculaire groei door, met de uitbreiding van De Grolsch Veste (tot een capaciteit van 30.000 toeschouwers) als ijkpunt. Ook in sportieve zin rijgt FC Twente de successen aaneen. De club kroont zich in 2010 voor het eerst in de geschiedenis tot landskampioen en speelt het seizoen erop in de Champions League. In sociaal-maatschappelijk opzicht vervult FC Twente in die jaren een landelijke voortrekkersrol. Van Halst is mede-initiator van het TwenteKwartier in de Grolsch Veste, een ontmoetingsplek voor maatschappelijke organisaties. Het TwenteKwartier is een uitvloeisel op Scoren in de Wijk, een initiatief waarbij de club uit Enschede in lokale achterstandswijken de helpende hand toesteekt. In 2011 stopt Van Halst bij FC Twente. Hij is, na acht jaar, toe aan een nieuwe uitdaging.

Van Halst werkt sinds 2016 als commercieel en technisch directeur bij FC Twente. De oud-speler van FC Twente was eerder al actief als manager algemene en commerciële zaken in Enschede, een functie die hij in 2011 neerlegde.

Naast het werkveld zet Van Halst zich in voor goede doelen. Hij is bestuurslid van Spieren voor spieren, een stichting die via diverse initiatieven geld inzamelt voor wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van spierziekten. Het geld wordt ook aangewend voor het financieren van genezingswijzen.

Van Halst bekleedt diverse nevenfuncties. Hij is ambassadeur van het jeugdsportfonds Hengelo-Borne en van de Stichting KidsVooruit in Hengelo. Verder zit hij, als ex-voetballer van FC Wageningen, in het Comité van Aanbeveling van de Stichting de Wageningse Berg.